SAFKAN ARAP TAYLARININ 3 YAŞ MUAYENELERİ (KOCAELİ - EK MUAYENE DUYURUSU)

30.04.2026 / Gösterim Sayısı : 16 Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından; özel yetiştirme ve ithal Arap atların kan grupları/DNA, eşkal ve ırk vasıfları yönünden muayeneleri, ilgili mevzuata hükümleri çerçevesinde görevlendirilen Uzman Heyetler tarafından hipodromlarda yapılmaktadır.

2026 yılında, özel yetiştirme ve ithal Arap atların 3 yaş muayeneleri daha önce ilan edilen tarihlerde hipodromların at hastanelerinde yapılmıştır. Ancak; 2023 yılı doğumlu veya 2023 yılı öncesi doğumlu olup, mazeretleri nedeniyle muayeneleri yapılamamış olan Arap atlar için ek bir muayene tarihi belirlenmiştir. 

Bu kapsamda; at sahiplerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ek 3 yaş muayenesi 16 Mayıs 2026 tarihinde Kocaeli Kartepe Hipodromunda yapılacaktır. 

Muayenesi yapılacak tayların DNA yönünden ana-baba doğrulanması yapılacağından, muayeneye getirilecek tayların mikroçiplerinin okunuyor olması gerekmektedir. Söz konusu tarihte taylarını muayene yaptıracak olan at sahiplerinin mikroçipleri okunmayan tayları için Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yeni mikroçip takılması için başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Ayrıca muayeneler sırasında; atın pedigrisinin ibrazı şart olup, pedigrisiz at muayenesi yapılmayacaktır.